אל תקחו צ'אנס על הרשיון שלכם
קבעו עכשיו פגישת ייעוץ ראשונית
מה המשמעות של שלילת רישיון?
מדי שנה פוסל משרד הרישוי את רישיונות הנהיגה של נהגים רבים לתקופה של 3 או 9 חודשים. מדובר בעונש שמשפיע באופן משמעותי על איכות חייהם ולעיתים אף על פרנסתם של אותם נהגים. במאמר זה נסביר את הקריטריונים לפסילה, כיצד ניתן לבטל את הפסילה ואת החשיבות של פנייה לסיוע של עורך דין תעבורה במקרים כאלו. למידע נוסף וייעוץ התקשרו 050-621-2455
למי יש סמכות לשלול רישיון?
בישראל ישנם שלושה גורמים המוסמכים להורות על פסילת רישיון נהיגה: בית המשפט לתעבורה, במקרים בהם מורשעים יחידים בעבירות תעבורה שונות: שוטרים, שיכולים להטיל פסילה מנהלית במצבים ספציפיים כמו נהיגה בשכרות, ומשרד הרישוי. למשרד הרישוי יש סמכות לפסול רישיון כאשר נהג צובר מספר מסוים של נקודות. הסף לפסילה הוא 36 נקודות ומעלה, וכתוצאה מכך 3 חודשים שלילת הרישיון. בנוסף, אם נהג צבר 72 נקודות או יותר, משרד הרישוי רשאי לפסול את רישיונו לתקופה של 9 חודשים.
על מנת לחדש את הרישיון, על הנהג לתקן את הנדרש, בדרך כלל בצורה של קורס נהיגה מונעת. חשוב לציין כי סמכות משרד הרישוי לפסול רישיון על בסיס צבירת נקודות, נפרדת מסמכות בית המשפט לתעבורה ושוטרים במקרים אחרים של פסילה.
כיצד ניתן לבטל את פסילת הרישיון?
כאשר נהג צובר 36 או 72 נקודות, משרד הרישוי שולח הודעה על שלילת רישיון. ישנן שתי דרכים לטפל בפסילה: באמצעות הליך שימוע מול פקיד הרישוי לצמצום משמעותי של תקופת הפסילה, או באמצעות ביטול דו"ח אחד או יותר. חשוב לציין כי הליך השימוע אינו אוטומטי ועל הנהג לבקש זאת תוך 30 יום מיום קבלת הודעת הביטול.
במהלך הדיון תינתן לנהג אפשרות להשמיע טיעונים נגד החלטת הפסילה. קיום ייצוג משפטי, כמו עורך דין תעבורה, מגדיל את הסיכוי למנוע את הפסילה. עורך דין מכיר את נהלי משרד הרישוי ויכול להציג ביעילות טיעונים רלוונטיים מטעם הנהג.
שלילת רישיון על ידי רשויות אחרות
כדי לספק הבנה מקיפה של שלילת רישיון, חשוב להזכיר כי הסמכות להטיל עונש זה מוטלת לא רק על משרד הרישוי אלא גם על בתי המשפט ועל קציני המשטרה הבכירים. בית המשפט לתעבורה יכול להורות על פסילת רישיון עם הרשעה בעבירת תעבורה, בעוד שלקצינים בכירים במשטרה יש סמכות להטיל פסילה מנהלית במקרים ספציפיים. למידע נוסף וייעוץ התקשרו 050-621-2455
אל תקחו צ'אנס על הרשיון שלכם
קבעו עכשיו פגישת ייעוץ ראשונית
עוד בנושא
מיהם הגורמים שיכולים לפסול רישיון או לשלול אותו?
אכיפת חוקי התעבורה היא נושא שמושקעים בו זמן ומשאבים רבים, במטרה לצמצם את הסכנות על הכביש עד כמה שניתן ולהגדיל...
קרא עוד
דיני תעבורה: תחום מורכב הרבה יותר ממה שנדמה
עבירות תעבורה נתפסות בעיני רבים כעבירות פשוטות יחסית, כאלה שהעונש עליהן יהיה בסך הכול קנס שאפשר לספוג ורישום של כמה...
קרא עוד
נהיגה בקלות ראש או חוסר זהירות: מהן ומה ההבדלים
נהיגה בקלות ראש היא עבירה כללית שבעקבותיה יכול נהג לבצע עבירות שונות. ישנו הבדל בין נהיגה בקלות ראש לבין נהיגה...