אל תקחו צ'אנס על הרשיון שלכם
קבעו עכשיו פגישת ייעוץ ראשונית
מה המשמעות של שלילת רישיון?
מדי שנה פוסל משרד הרישוי את רישיונות הנהיגה של נהגים רבים לתקופה של 3 או 9 חודשים. מדובר בעונש שמשפיע באופן משמעותי על איכות חייהם ולעיתים אף על פרנסתם של אותם נהגים. במאמר זה נסביר את הקריטריונים לפסילה, כיצד ניתן לבטל את הפסילה ואת החשיבות של פנייה לסיוע של עורך דין תעבורה במקרים כאלו.
למי יש סמכות לשלול רישיון?
בישראל ישנם שלושה גורמים המוסמכים להורות על פסילת רישיון נהיגה: בית המשפט לתעבורה, במקרים בהם מורשעים יחידים בעבירות תעבורה שונות: שוטרים, שיכולים להטיל פסילה מנהלית במצבים ספציפיים כמו נהיגה בשכרות, ומשרד הרישוי. למשרד הרישוי יש סמכות לפסול רישיון כאשר נהג צובר מספר מסוים של נקודות. הסף לפסילה הוא 36 נקודות ומעלה, וכתוצאה מכך 3 חודשים שלילת הרישיון. בנוסף, אם נהג צבר 72 נקודות או יותר, משרד הרישוי רשאי לפסול את רישיונו לתקופה של 9 חודשים.
על מנת לחדש את הרישיון, על הנהג לתקן את הנדרש, בדרך כלל בצורה של קורס נהיגה מונעת. חשוב לציין כי סמכות משרד הרישוי לפסול רישיון על בסיס צבירת נקודות, נפרדת מסמכות בית המשפט לתעבורה ושוטרים במקרים אחרים של פסילה.
כיצד ניתן לבטל את פסילת הרישיון?
כאשר נהג צובר 36 או 72 נקודות, משרד הרישוי שולח הודעה על שלילת רישיון. ישנן שתי דרכים לטפל בפסילה: באמצעות הליך שימוע מול פקיד הרישוי לצמצום משמעותי של תקופת הפסילה, או באמצעות ביטול דו"ח אחד או יותר. חשוב לציין כי הליך השימוע אינו אוטומטי ועל הנהג לבקש זאת תוך 30 יום מיום קבלת הודעת הביטול.
במהלך הדיון תינתן לנהג אפשרות להשמיע טיעונים נגד החלטת הפסילה. קיום ייצוג משפטי, כמו עורך דין תעבורה, מגדיל את הסיכוי למנוע את הפסילה. עורך דין מכיר את נהלי משרד הרישוי ויכול להציג ביעילות טיעונים רלוונטיים מטעם הנהג.
שלילת רישיון על ידי רשויות אחרות
כדי לספק הבנה מקיפה של שלילת רישיון, חשוב להזכיר כי הסמכות להטיל עונש זה מוטלת לא רק על משרד הרישוי אלא גם על בתי המשפט ועל קציני המשטרה הבכירים. בית המשפט לתעבורה יכול להורות על פסילת רישיון עם הרשעה בעבירת תעבורה, בעוד שלקצינים בכירים במשטרה יש סמכות להטיל פסילה מנהלית במקרים ספציפיים.
אל תקחו צ'אנס על הרשיון שלכם
קבעו עכשיו פגישת ייעוץ ראשונית
עוד בנושא
מה המשמעות של שלילת רישיון?
קרא עוד
חשיבותו של רשיון הנהיגה
קרא עוד
האם משרד התחבורה ומשרד הרישוי זהו אותו גוף?
קרא עוד
שאלות ותשובות
עו"ד אשר מתמחה בדיני משרד הרישוי ותעבורה מכיר את הנהלים המסורבלים של הרשות המנהלית ובכך יכול לעזור באופן גורלי בהחזרת ושמירת רישיון הנהיגה ביד הנהג.
כן! ישנם תנאים שעל פי הם יהיה ניתן למחוק נקודות, הדבר נעשה בדרך של פניה לבימ"ש, בתוך 90 יום מיום קבלת הדוח. ישנה חשיבות בלווי עו"ד המתמחה בדיני תעבורה. הדבר נחוץ לשם הצלחת התהליך ומחיקת נקודות.
רצוי לפנות לעו"ד אשר מתמחה בתחום תעבורה במשרד הרישוי. הדבר יכול לעזור באופן משמעותי בטיפול בפסילה מול משרד הרישוי, באופן שהתוצאה יכולה להיות עיכוב פסילה למספר חודשים, קיצור פסילה, ביטול פסילה וביטול רכיבי הפסילה.
כן, עו"ד המתמחה בתחום דיני תעבורה ומשרד הרישוי, יכול לסייע בהכנת הנהג למבדקים במכון הרפואי לבטיחות בדרכים טרם הגעתו ובכך להגדיל את הסיכוי להצליח במבחנים ולקבל אישור חיובי להמשך נהיגתו.
בנוסף, במקרה ובו הנהג נכשל במבדקים וקיבל תשובה שלילית ולא קיבל את רישיונו בחזרה, עומדת לו הזכות להגיש ערעור בתוך 30 יום לוועדת ערר. רצוי וכדאי לגשת לוועדת ערר בליווי ערך דין המתמחה בנושא ולו היכולת והידע לשכנע את חברי וועדת הערר, כי יש מקום להחזיר לנהג את רישיונו ואף בתנאים.
לבית המשפט בשום אופן לא ניגשים לבד, גם אם נדמה שעבירות תעבורה "הן קלות יותר". הסיבה היא שהאזרח הרגיל אינו מבין את התנהלות בבית המשפט והמשטרה. עו"ד לתעבורה אשר מתמחה בתחום, יפנה ליחידת התביעות על מנת לצלם את חומר החקירה בתיק המשטרתי, זאת כדי לבוא במשא ומתן עם התובע המשטרתי בניסיון להגיע להסדר פשרה או לחלופין לגבש קו הגנה וזאת במטרה לסייע לנאשם להגיע לתוצאה הטובה ביותר בעבורו.
עבירות נהיגה בשכרות/סמים/אלכוהול הינן עבירות אשר העונש עליהן מתחיל משנתיים פסילה לכל הפחות. הדרך הנכונה להתמודד עם צפי הפסילה, יתר רכיבי העונש וההשלכות המשפטיות לצידן, היא לבחון את התיק המשטרתי בראיה משפטית ולהגיע להסדר טיעון או ניהול התיק, הכול תלוי בליקויים המשטרתיים.
משרדנו צבר לאורך השנים ניסיון רב בתחום התעבורה ובניהול אלפי תיקים, זאת במטרה לעזור ללקוח לקבל את התוצאה הטובה ביותר עבורו.